Årsarbetet, och vad som kommer efter.

30 aug 2012

Publicerad 2012-08-30 14:33:44 i Allmänt,

Hästlivet....

Sitter nu och slappar lite efter lite lunch. Är nu ensam på gården då Maria och hennes man åkt till Tyskland för att se tävlingar, är något avundsjuk på dem då det är stora tävlingar med riktigt fina hästar och duktiga ryttare. Men men, någon behöver ju ta hand om hästarna. Dagarna ser ut som vanligt med utsläpp, mockning osv, bara att det är lite slappare då alla hästar vilar och de dagar som jag varit själv har även Snärten fått vila. Så det är väldigt lugnt här just nu.
Det har kommit ett fullblodssto som egentligen skulle utbildas lite och sedan säljas, men hon besiktades innan hon kom hit och visade sig vara halt på typ alla ben och hade riktigt misskötta fötter, så hon är som på rehab hos oss nu. Det blir då ca 30 minuters promenader med henne istället tills hon blir frisk. Men när Maria och hennes man kommer hem börrjar hästarna rulla in. Då blire mycket att göra på dagarna då gården blir full med hästar, ser fram emot det!!

Snärten har gått väldigt fin, dock är det lite besvärligt då han fortfarande är barfota bak och är lite öm. Så då ridhusets underlag nöter på fötterna och att rida ut är för stenigt blir det ganska lugnt tills hovslagaren kommer, för att inte Snärten ska bli allt för öm i fötterna. Men han har som sagt gått väldigt fint. Första gången jag red för Maria var det lite kaos när han är så otränad och stel, men sen så tömkörde Marias man honom (även jag fick prova på och ska få lära mig, fett!) och då gick han himla fint, Janne (Marias man) tyckte han var rolig att tömköra och riktigt fin, så jag blev stolt och nöjd. Tömkörningen hjälpte en hel då för nästa gången jag red för Maria var det betydligt mindre jobbigt för Snärten. Han gick riktigt fint och jobbade rätt, så det känns bra. Nu får han vila då för att bygga muskler och för fötterna.

Annars så rullar dagarna på, i och med att det bara är sex hästar på gården, och det är en halt och en som är inackorderad är det inte så jättemycket att göra, men rider och har det bra. I lördags åkte vi till Göteborg, till ett ställe jag för tillfället inte minns namnet på men det ligger bredvid Göteborgs city airport. Det var en anläggning typ men galoppbana, töltbana och ridbana, samt massa uppstallningsboxar för tävling och så. Det var tänkt att det skulle bli värsta anläggningen men det blev nedlagt det projektet, men tidigare nämnda banor används. Så Maria skulle rida programridning med Fladio, en liten träningsutflykt. Fladio är den stora valacken, och han blir lätt spänd på tävlingar och vill inte alltid osv, han behöver då erfarenhet och därför åkte vi hit. Det var en perfekt träning då flygplan flög över ridbanan, det pågick motorcykel-övningskörning bredvid och det var en ny plats för Fladio. Han var lugn, men spänd och då Maria skulle rida programmet var han spänd som attan och sket mitt i alltihopa. Maria kämpade på att samla honom, få bjudning och att slappna av i två timmar, sen var vi nöjda. Haha. Men det var roligt och han var duktig, sen åkte vi genom Göteborg, körde förbi Liseberg (åh, ville åka) och köpte Wraps på Mcdriven, hehe roligt! :)

Lite bilder från programridningen!
 
 
 
 
 

Första dagen i ridhuset #1

Publicerad 2012-08-25 21:27:58 i Allmänt,

En helt oredigerad kort film från första dagen, kvällen vi flumma lite i ridhuset :) de andra två kommer upp senare.
ursäkta dålig kvalla och dåligt ljus, men aja ;D
 
 
 
 
 
 
 

23 aug 2012

Publicerad 2012-08-23 21:27:29 i Allmänt,

Helloo! Här rullar dagarna på för fullt. Jag har det asbra, massa trevliga hästar, inspirerande männsikor och roliga dagar. Dagarna ser så ut att jag tar ut hästarna, gör iordning en häst för ridning, mockar, gör iordning mat-vatten osv, duchar av den ridna hästen. Det typiska hästjobbet,. Men det är asskul. Jag får se på när Maria (hon som jag jobbar hos) har lektioner, får följa med och kolla när hon rider för instruktör och har haft lektion för Maria med Snärten idag.
 
Just nu är det bara fem hästar på gården, varav ena är Snärten och en fullblodsvalack är inackoderad. De andra tre hästarna då;
-Ett fuxsto som Maria har tagit föl på och nu ska sälja, eventuellt byta mot en häst, det får vi se framöver.
-En halvblodsvalack på minst 1.80 i mankhöjd, lite knäpp men snäll och riktigt fin dressyrhäst. Dock är han lite seg och jobbig, men i mina ögon är han typ en fulländad dressyrhäst, han kan massa skolor asbra osv.
-Ett halvblodsto som nu ska starta en medelsvår A-klass i dressyr. Riktigt fin häst, hon är lite knäpp hon med men snäll och som sagt jättefin.
 
Sen kommer det lite olika hästar och människor som har lektion för Maria. En tjej t.ex. har ridit dressyr i ett år nu, och kvalade till dressyr-sm. En äldre dam över sextio kommer och håller igång ridningen, hon har varit värsta avelsmänniskan och är tydligen riktigt kunnig.
Igår och förrigår red Maria för Matthias Jansson, och då fick jag följa med och se på. Var riktigt roligt att se så duktiga hästar och ryttare.
 
Idag red jag för Maria. Snärten är ur form men gick fint ändå. Svag i sidorna och har det jobbigt att jobba under sig. Men med träning ska det bli bra.
 
Har mer att berätta men får dela upp det då mitt internet suger och det är så mycket. Men så såningom kommer det vara fullt på gården med tio hästar. Unghästar, galoppörer, travare mm. Blir fett kul. Jag kommer få köra lite NH och så. Så jag ser framemot det som kommer!
Puss

Nytt hem!

Publicerad 2012-08-19 23:34:08 i Allmänt,

Igår kom jag och kära syster Fanny fram till Kattunga, mitt nya hem. Snärten åkte ner med hästtransport i Måndags, anlände på Tisdagen. Jag och syster placerade våra arslen i min blå bil på Fredag, kom som sagt fram igår. Efter en fet road trip kom vi fram vid middagstid. Kändes mysigt att få pussa på Snärten, även om det kändes hel konstigt att han var här, och inte hemma i Yttertavle. Men nu är Kattunga vårt nya hem.
 
Jag och Fanny åt lite, jag packade upp smått och gjorde mig hemmastadd. Sen gick vi ut och borstade Snärten, myste lite och kolla sedan in ridhuset i repgrimman. Det var mest för att kolla läget och så. Fanny filmade smått, lägger upp det senare när jag klippt filmen.
 
Idag fick vi sova lite längre. Red sedan Snärten en stund. Fanny fick börja sedan kände jag lite på han. Han har ju stått sedan han kom hit, och är inte värst vältränad heller. Så i kvav värme och väldigt varmt ridhus svettades vi. Men han kändes fint, det var ett rätt så kravlöst pass.
 
 
Ska försöka uppdater här med bilder, filmer och roliga saker som händer. Nu ska jag sova. Upp imorgon och jobba. hehe
 
Puss

12 augusti 2012

Publicerad 2012-08-12 23:31:03 i Allmänt,

Ikväll, i skymningen, dansandes med älvorna (dimman) så red jag och Snärten ut, den sista turen. Kanske sista någonsin i Yttertavle. Imorgon åker Snärten ner till Kattunga, och på fredag åker jag ner. Det känns så otroligt spännande och roligt att jobba där nere med riktigt duktiga hästmänniskor. Jag är omringad av ett hästmekka!
Så ikväll blev det sista ritten. Det var perfekt. Mysigt, lite spännande i skymning och samtidigt lite sorgligt. Att lämna sitt hem som man bott i hela sitt liv, växt upp. Jag älskar lilla Yttertavle, det är för mig världens bästa by. Jag kan inte ha fått en bättre uppväxt än här tror jag! Det är så vackert.
 
Men nu drar jag vidare, för att lära mig, få erfarenhet, ha sjukt kul och hålla på med det jag älskar mest! Det som gör saken ännu bättre är att jag får ta med min käraste. Min fina Snärten :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela