Årsarbetet, och vad som kommer efter.

30 aug 2012

Publicerad 2012-08-30 14:33:44 i Allmänt,

Hästlivet....

Sitter nu och slappar lite efter lite lunch. Är nu ensam på gården då Maria och hennes man åkt till Tyskland för att se tävlingar, är något avundsjuk på dem då det är stora tävlingar med riktigt fina hästar och duktiga ryttare. Men men, någon behöver ju ta hand om hästarna. Dagarna ser ut som vanligt med utsläpp, mockning osv, bara att det är lite slappare då alla hästar vilar och de dagar som jag varit själv har även Snärten fått vila. Så det är väldigt lugnt här just nu.
Det har kommit ett fullblodssto som egentligen skulle utbildas lite och sedan säljas, men hon besiktades innan hon kom hit och visade sig vara halt på typ alla ben och hade riktigt misskötta fötter, så hon är som på rehab hos oss nu. Det blir då ca 30 minuters promenader med henne istället tills hon blir frisk. Men när Maria och hennes man kommer hem börrjar hästarna rulla in. Då blire mycket att göra på dagarna då gården blir full med hästar, ser fram emot det!!

Snärten har gått väldigt fin, dock är det lite besvärligt då han fortfarande är barfota bak och är lite öm. Så då ridhusets underlag nöter på fötterna och att rida ut är för stenigt blir det ganska lugnt tills hovslagaren kommer, för att inte Snärten ska bli allt för öm i fötterna. Men han har som sagt gått väldigt fint. Första gången jag red för Maria var det lite kaos när han är så otränad och stel, men sen så tömkörde Marias man honom (även jag fick prova på och ska få lära mig, fett!) och då gick han himla fint, Janne (Marias man) tyckte han var rolig att tömköra och riktigt fin, så jag blev stolt och nöjd. Tömkörningen hjälpte en hel då för nästa gången jag red för Maria var det betydligt mindre jobbigt för Snärten. Han gick riktigt fint och jobbade rätt, så det känns bra. Nu får han vila då för att bygga muskler och för fötterna.

Annars så rullar dagarna på, i och med att det bara är sex hästar på gården, och det är en halt och en som är inackorderad är det inte så jättemycket att göra, men rider och har det bra. I lördags åkte vi till Göteborg, till ett ställe jag för tillfället inte minns namnet på men det ligger bredvid Göteborgs city airport. Det var en anläggning typ men galoppbana, töltbana och ridbana, samt massa uppstallningsboxar för tävling och så. Det var tänkt att det skulle bli värsta anläggningen men det blev nedlagt det projektet, men tidigare nämnda banor används. Så Maria skulle rida programridning med Fladio, en liten träningsutflykt. Fladio är den stora valacken, och han blir lätt spänd på tävlingar och vill inte alltid osv, han behöver då erfarenhet och därför åkte vi hit. Det var en perfekt träning då flygplan flög över ridbanan, det pågick motorcykel-övningskörning bredvid och det var en ny plats för Fladio. Han var lugn, men spänd och då Maria skulle rida programmet var han spänd som attan och sket mitt i alltihopa. Maria kämpade på att samla honom, få bjudning och att slappna av i två timmar, sen var vi nöjda. Haha. Men det var roligt och han var duktig, sen åkte vi genom Göteborg, körde förbi Liseberg (åh, ville åka) och köpte Wraps på Mcdriven, hehe roligt! :)

Lite bilder från programridningen!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela