Årsarbetet, och vad som kommer efter.

11 april

Publicerad 2011-04-11 22:22:37 i Motgångar/Framgångar,

Hej hej!
Efter lite vila med en tappad sko och lite sjukdom så ska jag fanimej komma igång nu!!!!!
Idag hade jag tanken att rida idag och köra NH imorrn. Men jag sket i det och körde först NH i bara vanlig grimma, sen red jag. Jag är rädd att NH innan ridning ska göra hästen slö, men jag kan garantera att Snärten var lika pigg ändå, om inte jättepigg efter att ha stått i två dagar!!

Jag körde det vanliga med han. Flytta bakåt, flytta bakdel, som gick väldigt bra och tog inte en evighet, framsteg alltså!! Sedan gick jag med han då han har ett avstånd, vi smög,stanna och han var lite okoncentrerad men i slutet vände han på stället för min skull. Sen när det gick så bra tyckte jag att det fick räcka så!
Ryktade han sen och hade jättemysigt, sen busa vi en massa och sprang fort när vi red ut. hihi.

Hoppas på bra väder i helgen för att kunna ta bilder eller filma lite. Vore Awesome. Ska be Fanny att hjälpa mig också. hehe.



Amen peace påre då!

1 april

Publicerad 2011-04-01 20:36:45 i Motgångar/Framgångar,

Idag trodde jag att världen skämta med mig. men icket!
Jag skulle ta in Snärten men han ville som inte komma riktigt, så jag satte mig i vattenhinken och kliade katten Mirre i väntan på att Snärten skulle komma. Till slut lessna jag så jag tänkte att jag går väl fram till han, men då gick han såklart iväg längst bort i hagen. Jag gick då efter han, han brukar ju bara fjanta sig ibland sådär så jag tänkte att det är ingen risk att jag skulle behöva börja jaga honom. Då hände något magiskt. SJUKT säger jag!

Jag ställde mig ca tre-fyra meter ifrån honom för att liksom låta han komma till mig den sista biten, han ska ju egentligen komma till mig, jag ska inte behöva hämta honom. Jag hade hans högra sida mot mig och den första idén som kom upp i mitt huvud var; "varför inte flytta hans bakdel så hans huvud automatiskt kommer mot mig?".
För när man jobbar i rundcorallen med hästen och vill att den ska komma in till en, man gör en s.k Join-up. Då lägger man tryck på hästens bakdel, då vänds hästen inåt mot dig för trycket och vanligast är också då att hästen kommer in till dig på direkten eftersom den vet att du är en mysig zon, inget ställe där man måste springa runt runt som ute på spåret. Man släpper aldrig in en häst fören man ser att den är lugn/avslappnad, har accepterat din zon, din mark och ser behaglig ut. Du ger även eftergift när du låter hästen komma till dig.

Iallafall så provade jag lägga lite tryck på hans bakdel. Han reagerade! Eftersom jag gav så svagt tryck så rykte han som bara i huden och liksom kolla med mig om det var rätt tänkt, så då gav jag mer tryck och han flyttade bakdelen helt korrekt!!!!! Sjukaste framsteget vi har gjort, det här var bästa avslutet på veckan någonsin. Jag sprang till pappa och berätta den roliga nyheten typ, hehe. Nämen det känns riktigt bra faktiskt. Är sjukt nöjd och blev även ännu mer peppad på att jobba med NH nu.

Lägger upp en kort snutt från då jag var med Snärten första gången hos Yvonne, och då arbetade hon med Snärten i rundcorallen! Jag fick på film just när hon ätnligen fick en perfekt flyttning på hans bakdel. Däremot är det lite dåligt och skakigt i filmen för jag blev så glad. Men den visar lite grann iallafall! Se och förundras av den häftiga stunden! Se vad lite Yvonne behöver göra för att flytta på Snärtens rumpa! Eftersom klippet är så kort så upprepar jag det en gång för att man ska hinna se lite. Kolla på videon flera gånger och notera alla rörelser hos människa och häst!



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela