Årsarbetet, och vad som kommer efter.

3 nov 2012

Publicerad 2012-11-03 00:00:33 i Allmänt,

Bloggaren #1
Japp, jag är så jäkla tajt med bloggandet, det är min karriär det här. hehe. ne.
Men min ursäkt kan väl vara och är för den största delen total utmattning när tid för bloggande framkommer. Jag knegar hela dagarna och när jag tar mig en stund framför datorn är det mest mejl och facebook som orkas kollas upp, sen vill jag bara sova för att en ny dag med massa roligt ska komma.

Så ja, dagarna är fortfarande roliga och lärorika med mycket nya intryck vilket gör en sådär lagom trött till kvällen. Även om det kommer stunder då jag vill resa tillbaka i tiden, putta ner mig själv från goa tjocka nordsvenska Lohamtösens rygg och ruska om mig själv och banka in i skallen på mig själv att inte falla pladask för det makalösa djuret hästen. För som idag, och många andra dagar, har livet på västkusten verkligen infattat sig, och det vill säga med ösregn och tråkig blåst. Jag behöver bara gå mellan stallet och uteboxarna så är jag rent utsagt genomblöt. Då känns det lite tufft och jobbigt, men sen när jag får göra något som jag brinner för och som växer för var dag så gör inte en massa regn så mycket, hästarna överväger det. Men nog om gnäll för tråkigt väder.

Just nu är det tolv hästar som ska skötas, som jag kanske tidigare nämnt ryms det sammanlagt tio hästar på gården. Men med mycket kunder fick ett sto som ändå är halt flytta ner i byn i ett stall som vi får låna, och då står hon med världens sötaste lilla shettis som faktiskt är ett elitsto!!

På tolv hästar är det då;
-halta fuxsatoet nere i byn (som jag tidigare nämnt förut)alltså hon som ska säljas eller förhoppningsvis bytas mot en yngre häst.
-elitshettisen nere i byn, assöt tjock och med humör.

och hästarna på gården är;
- såklart världens bästa Snärten
- den gamla inackorderade fullblodsvalacken som jag ridit en gång, stel som den och lite felriden om man får säga så, han tömkörs varje lördag då jag får vara med och lära mig, då jobbas han att gå rätt med ben, rygg, nacke osv. väldigt intressant!
- en avdankad travare som har utbildats till ridhäst, men åker på måndag. Kom hit mager och lite muskler. Var stel i ryggen och kunde ingenting. Men jag har masserat och Maria har slitit med ridningen och han kan nu gå på tygeln, kan galoppera och förstår mer eller minde "ridhjälper".
- en travare som ska sättas igång efter gaffelbandsskada.
-en galoppör som vart nere i Danmark nå år, har kallats för Skräcken på Täby, men ska nu vila i och med hovböld och eventuellt ridas till för försäljning då han inte är helt okej på galoppbanorna då han bara kan springa på hårdare underlag. Han är assöt, som en liten skrutt.
- Förutnämnda unghästen som nu går jättefint och kan ridas utan ledare i alla gångarter och kan så småningom börjas ridas "på riktigt". Har fått rida ut henne i skogen några gånger. Mysigt värre!
- Ett Curlysto på fem år som ska ridas in, har fått rida henne två gånger nu och jag och denna otroligt snälla men något sega madam galopperade för första gången igår. Jätteroligt och lärorikt.
- Marias två tävlingshästar som går bra båda två, men med mycket slit såklart.... Stoet kämpar på och har tävlats lite, men med griniga domare har poängen inte varit så rättvisa. Valacken fick häromdan ett slow-feeding hönät i boxen och med balans i magen är mycket trevligare att rida då spänningar från krubbitande och magont minskat.
- Det förutnämnda fullblodsstoet som kom hit halt har nu börjats rida igång men är felriden och bjuder inte framåt vilket gör det svårare att få henne i korrekt form då hon nu inte är i bästa formen efter vila. Har också börjat få humör då hon får lite krav och arbete och kan bli så tjurig och arg när man borstar henne under magen eller spänner sadelgjorden, att hon får hicka. Väldigt roligt tycker jag.

Det har verkligen börjat att rulla igång med hästarna nu kan man säga, det kommer och går hästar mest hela tiden. Som sagt väldigt roligt och väldigt mycket som händer. Snärten har det gått upp och ner med. I och med tuffare ridpass blir det mer krav och då har hans riktiga sidor kommit fram. Lathet, testande och tjurighet. Men med tömkörning för att visa lite vem som bestämmer, snälla sporrar och envishet från min sida har högergalopp börjat rätta till sig, framåtbjudning uppkommit och mer korrekt arbete med ben och rygg börjat visa sig. Men med mycket arbete som inte kommer gratis såklart!

Ett sent och korfattat inlägg fick det bli, då efter att ha kommit hem sent från att ha kollat då Maria kämpat som tusan när hon ridit för Herr Jansson. Jag har inte hunnit ta nå bilder heller, tråkigt men förståeligt då jag inte hinner springa runt med kameran på dagarna.

Puss och Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela